© Royal Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Sağlık Bakanlığı binlerce personel alımı yapacak

Sağlık Bakanlığı, binlerce personel alımı yapacağını açıklamıştı ve Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip istihdam edilecek. Bu kararla sağlık sektöründe önemli bir personel artışı sağlanacak.

Sözleşmeli 36 Bin Sağlık Personeli İstihdamı Kapsamındaki Sağlık Birimlerinin Yeniden Belirlenmesi Kararı Resmi Gazete'de Yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, sözleşmeli sağlık personeli istihdamı kapsamındaki sağlık birimleri yeniden belirlendi. Bu kararın amacı, eleman temininde zorluk çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamaktır.

Karar uyarınca 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip istihdam edilecek. İstihdam edilecek personelin dağılımı ise şu şekildedir: 1'i acil sağlık hizmetlerinde, 7'si ilçe sağlık müdürlüğü/toplum sağlığı merkezlerinde, 8'i sağlık evlerinde, 35 bin 984'ü ise yataklı tedavi birimlerinde görev alacak. Bu kararla birlikte sağlık hizmetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde sunulması hedeflenmektedir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER