© Royal Haber

Dışişleri Bakanlığından '1915 olayları' açıklaması: Tek taraflı açıklamaları reddediyoruz

Dışişleri Bakanlığı, 1915 olaylarına ilişkin yapılan tek taraflı açıklamaları reddederek, bu açıklamaların bazı radikal çevreleri memnun etmek amacını taşıdığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, 1915 olaylarına ilişkin Ermenistan'ın ve Ermeni topluluklarının 24 Nisan'da yaptığı açıklamaları tarihi gerçekleri çarpıtan ve uluslararası hukuka aykırı olarak nitelendirdi. Ayrıca, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 1915 olaylarının meşru bir tartışma konusu olduğunu açıkça kayda geçirdiğini belirtti.

Bakanlık, "Bazı radikal çevreleri memnun etmek amacıyla 1915 olayları hakkında yapılan tek taraflı açıklamaları reddediyoruz." ifadesini kullanarak, bu tür açıklamaların tarihi gerçekleri çarpıttığını ve uluslararası hukuka aykırı olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu tür açıklamaların iki toplum arasındaki uzlaşı çabalarına zarar verdiğini ve nefret suçları işlemeye meyilli radikal grupları cesaretlendirdiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı, tarafları Ortak Tarih Komisyonu kurulması önerisine ve Ermenistan ile başlatılan normalleşme sürecine destek vermeye çağırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER