© Royal Haber

Hollanda'da Irkçı Lider, Kur'an-ı Kerim'e Çirkin Saldırıdan Dolayı Gözaltına Alındı

Hollanda'da, ırkçı "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketinin lideri Edwin Wagensveld, Arnhem kentinde daha önce yaptığı provokasyonlar nedeniyle 6 ay girişi yasaklanmıştı. Ancak bu yasağa rağmen, Wagensveld, Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin bir saldırı gerçekleştirdiği için gözaltına alındı.

Hollanda'da, ırkçı "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketinin lideri Edwin Wagensveld, Arnhem kentinde tek başına gerçekleştirdiği bir eylemde Kur'an-ı Kerim'e çirkin bir saldırıda bulundu.

Kente giriş yasağına itiraz etmek üzere mahkemeye katılmak için Arnhem kentine gelen Wagensveld, burada köpek tasması taktığı Kur'an-ı Kerim'i sokakta yerde sürükledi.

Daha önce de Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları nedeniyle 6 ay kente girişi yasaklanan Wagensveld, bu provokatif eyleminin ardından gözaltına alındı.

Polis, Wagensveld'in Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırısı nedeniyle gözaltına alındığını belirtti ancak serbest bırakılacağı tarih hakkında bir açıklama yapmadı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER