© Royal Haber

İran İsrail'i balistik füze ve İHA'larla vurdu!

İsrail devlet televizyonu KANN İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını duyurdu. İran Devrim Muhafızları, gün içinde Körfez sularında İsrailli iş insanı Eyal Ofer'in sahibi olduğu bir gemiye el koyduğunu duyurmuştu. İran tarafından başlatılan intikam operasyonuyla beraber İsrailli yetkililer sığınaklara girdiler.

Nisan ayının başında Şam'daki İran Konsolosluğu'na düzenlenen ve iki İranlı generalin de aralarında bulunduğu yedi İranlı yetkilinin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından, İran'ın karşılık vereceği açıklamasıyla başlayan gerilim, tırmanıyor. İsrail Devlet Televizyonu, İran'ın İsrail'e hava saldırısı başlattığını duyurdu.

100'den Fazla İHA Gönderildi:

İsrail devlet televizyonuna göre, İsrailli yetkililer birkaç gün sürecek çatışmalara ve karşılık vermeye hazırlandıklarını belirtirken, ordu İran'ın yüzden fazla İHA gönderdiğini duyurdu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu:

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e onlarca insansız hava aracı (İHA) ve füzeyle saldırı düzenlediklerini duyurdu. Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yayımlanan bildiride, saldırının İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluğuna yönelik saldırısına bir cevap olduğu belirtildi. Bildiride, "İsrail'e yönelik İHA saldırısı, İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluğuna saldırısına cevap olarak Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri, Siyonist rejimin topraklarındaki bazı hedefleri onlarca İHA ve füzeyle vurdu." açıklamasına yer verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER