© Royal Haber

Yarın okullar tatil mi? MEB'den açıklama geldi...

Son dakika: Milli Eğitim Bakanlığı, yarın okulların tatil olacağına dair çıkan söylentileri yalanladı. İstanbul'da bir okul müdürünün öldürülmesi sonrası bazı sendikaların yarın için protesto çağrısı yapmasıyla birlikte bu iddialar ortaya atılmıştı. İşte detaylar...

Son dakika: İstanbul'da okul müdürü cinayeti sonrası öğretmenlerin yurt genelinde protesto kararı almasıyla birlikte, "Okullar 10 Mayıs cuma günü (yarın) tatil mi?" sorusu gündeme geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri, okulların yarın tatil olduğu iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Okulların yarın kapalı olacağı iddialarını yalanlayan yetkililer, yarın okulların açık olacağı vurgusunu yaptı.

İstanbul'da okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesi protesto iddialarını gündeme getirmişti.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da Bakan Yusuf Tekin'in davetini önemsediklerini belirterek, eğitim çalışanlarının can güvenliği konusunda ortak hareket etmenin önemini vurguladı. Yalçın, öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmalarında şiddete ilişkin düzenlemeyi istediklerini ancak bu konuda muvaffak olamadıklarını dile getirdi ve bakanın düzenleme konusundaki açıklamalarını önemsediklerini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER