© Royal Haber

101 Okey Oyunu Ve Kuralları

Okey taşlarıyla oynanan bir oyundur .101 oyunundaki asıl amaç; 101 puanı toplayıp o eli kazanmaktır.

En az 2 En fazla 4 kişi ile oynanır. Oyunda kişilere 21 taş dağıtılır. Taşları dağıtan kişinin yanındaki kişiye 22 taş dağıtılır ve bu kişi oyuna ilk başlayan kişidir.

Oyunda el açabilmek için sayılarınızın toplamı 101 puan olmalıdır. Eğer 101 puan ise elinizde bulunan taşları ortaya dizebilirsiniz. İsteka da taşlarınız kalabilir. Birisi elindeki tüm taşları bitirmediği sürece oyun devam eder. Yerden veya yan tarafınızda bulunan kişiden taş olarak ortada bulunan taşlara ekleme yapabilirsiniz. Isteka da en az taş kalan kişi oyunu kazanan kişidir. Okey oyununda 12-13-1 sıralaması vardır. Ama 101 okey oyununda 13’den sonra 1 sayısı gelemez.

 

101 OKEY OYUNU Cezaları

 

Oyunda bir başka kural olarak . Yan taraftan alınan taş ile eliniz açılım işlemi yapıyorsa bir sorun yoktur. Ama açılım işlemi yapıyorsa -101 puan ceza alacağınız anlamına gelmektedir. Oyuncu yere taş açmışsa ve 101 puan değilse , taşlarını geri toplar ve 101 ceza puanı alır Yere açılmış olan taşlara işlenecek olan bir taşı attıysanız 101 ceza puanı haznenize yazılır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER