© Royal Haber

500 TL ve 1.000 TL'lik banknot basılacak mı? TCMB Başkanı açıkladı...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yılın ikinci enflasyon toplantısında kamuoyunun merak ettiği "500 ve 1000 TL'lik banknotlar mı gelecek?" sorusuna cevap verdi. Karahan, "İhtiyaç görülürse gerekli adımları atacağız" şeklinde konuştu.

Son dönemde artan enflasyon ve hayat pahalılığıyla birlikte mevcut banknotların yetersiz olduğu konuşuluyor. 200 TL'nin bile yetersiz olduğu belirtilirken, uzun zamandır 500 TL ve 1.000 TL'lik banknotların basılacağı iddiaları da gündemde yer alıyordu.

Bugün 2024'ün ikinci enflasyon raporunu açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'a bu konu soruldu. "500 TL ve 1.000 TL'lik banknotlar basılacak mı?" sorusuna, Karahan, yeni banknot basımıyla ilgili kapıyı açık bırakan bir açıklama yaptı.

Karahan, para basımına karar verirken dikkate alınan unsurları açıklarken, "Üst banknota ihtiyaç olup olmayacağı birçok faktöre bağlı. Finansal analizler ve teknik değerlendirmeler bu süreci etkiler. Tedavüldeki banknotların bileşimindeki değişiklikleri göz önünde bulunduruyoruz. Bu analizler sonucunda ihtiyaç olduğunda gerekli adımları atacağız" dedi. Karahan'ın ifadesi, yeni banknot basımının ekonomik koşullar ve ihtiyaçlar doğrultusunda değerlendirileceğini gösteriyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER