© Royal Haber

6 Şubat depreminde 52 kişiye mezar olmuştu! Patlıcan tarlasına bina dikmişler

Ebrar Sitesi Reyyan Apartmanı"nın Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan felaketinde yıkıcı bir detay gün yüzüne çıktı. Müşteki Neslihan Kazancı, sorumlular hakkında şikayette bulunarak, "Reyyan Apartmanı'nda çok sevdiğimiz insanları kaybettik. Patlıcan tarlasına bina dikmişler." şeklinde açıklamalarda bulundu.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Mesut Vahit Kazancı, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Diğer tutuklu sanıklar Muhammet Karaaslan, Harun Gümüşer ve tutuksuz sanık Nasuh A. ile müştekiler ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuklu sanık Harun Gümüşer, bilirkişinin adil olmadığını iddia ederek 25 yıllık mühendis olduğunu ve Kahramanmaraş'ta birçok proje gerçekleştirdiğini belirtti. Muhammet Karaaslan ise daha önceki ifadesini teyit etti.

Kazancı, 14 aydır cezaevinde olduğunu ve depremin sıkıntılarını ailesiyle hala yaşadıklarını, sağlık ve ailevi nedenlerle tahliyesini istedi. Tutuksuz sanık Nasuh A. ise sadece arsa sahibi olduğunu, binayla ilgili ticari bir faaliyetinin olmadığını savundu.

Müşteki Neslihan Kazancı, sorumluları suçlayarak "Reyyan Apartmanı'nda çok sevdiğimiz insanları kaybettik. Patlıcan tarlasına bina dikmişler. Babamı kumun içinden çıkardık. Çevredeki binaların hiçbiri yıkılmadı. Aynı deprem şiddetine rağmen Reyyan Apartmanı neden yıkıldı, sorumlu olan kişilerden hepsinden şikayetçiyim." şeklinde konuştu.

Diğer müştekiler de sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların durumunun devamına karar vererek duruşmayı 5 Temmuz'a erteledi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER