© Royal Haber

ABD Başkanı Biden, Netanyahu İle Telefon Görüşmesi Yaptı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki telefon görüşmesinde, Biden, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentine yönelik olası askeri harekata ilişkin endişelerini dile getirdi. Netanyahu'nun muhtemel harekat hakkındaki planlarıyla ilgili Biden'a bilgi verdiği belirtiliyor. İşte detaylar...

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentine yönelik muhtemel askeri harekatıyla ilgili endişelerini yineleyen ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Biden'ın Netanyahu'yu Katar'ın başkenti Doha'da devam eden görüşmeler de dahil olmak üzere esir anlaşmasının sağlanmasına yönelik çabalar konusunda bilgilendirdiği belirtildi.

Bu görüşme, İsrail'in Refah kenti yakınlarında 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı bölgede 100 bin kişiye tahliye emri verilmesinin ardından gerçekleşti. Biden'ın net bir şekilde İsrail'e Gazze Şeridi'ndeki Refah kentine yönelik askeri harekat konusundaki tutumunu yinelediği vurgulandı. Bu durum, bölgedeki gerginliğin artması ve uluslararası kaygıları yansıtmaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER