© Royal Haber

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları haftaya açıklanabilir, rakamda uzlaştık

Öğretmen adayları, atama bekleyişlerinde Milli Eğitim Bakanı Tekin'in gelecek hafta yapılacak Kabine Toplantısı'na ilişkin açıklamalarına odaklandı. Bakan Tekin, "Önümüzdeki hafta eğer Kabine Toplantısı olursa öğretmen atama sayısı açıklanabilir. Biz rakamda uzlaştık" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atama bekleyen öğretmen adaylarını sevindiren bir açıklama yaptı. Öğretmen atamalarıyla ilgili konuşan Tekin, önümüzdeki hafta bir rakamın açıklanabileceğini belirtti. Ayrıca, müfredat değişikliğine ilişkin önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. İşte Tekin'in açıklamalarından öne çıkanlar:

"İhtiyaçlarımızı tamamladık. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızla rakamı belirleyeceğiz. Biz zaten rakamda uzlaştık. Önümüzdeki hafta eğer Kabine Toplantısı olursa o gün açıklanmış olacak.

Öğretmen arkadaşlarımızı mağdur etmeden, sıkıntıya düşürmeden ve aynı şekilde bu çocuklarımızın üniversiteye giriş sınavına gireceklerini de düşünerek, ÖSYM ve YÖK ile koordineli bir biçimde ve kademeli olarak bu işi yapmak durumundayız."

Bu açıklamalar, atama bekleyen öğretmen adaylarının umutlarını artırdı ve atama sürecine ilişkin beklentilerini yükseltti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER