© Royal Haber

Bakan Yerlikaya acı tabloyu açıkladı: Tatilinin 7'nci gününde 55 ölü, 7 bin 331 yaralı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 7 gününde meydana gelen trafik kazaları hakkında bilgi verdi. Yerlikaya, bu süre zarfında toplam 4 bin 370 trafik kazasının gerçekleştiğini, kazalarda 55 kişinin hayatını kaybettiğini ve 7 bin 331 kişinin yaralandığını açıkladı.

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatilinin sonuna doğru, trafikteki üzücü durum giderek kötüleşiyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 7 gününde yaşanan trafik kazaları hakkında bilgi verdiği sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Trafik yoğunluğunun yeniden artmaya başladığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, aşırı hız, emniyet kemeri takmama ve trafik kurallarına uymama gibi konularda vatandaşları uyardı.

Yerlikaya, bayram tatili boyunca trafik polisleri ve jandarmanın denetimlerini 24 saat sürdürdüğünü belirtti. "Bayram tatilinin ilk 7 gününde toplam 4 bin 370 trafik kazası meydana geldi. Maalesef bu kazalarda 55 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 7 bin 331 vatandaşımız yaralandı." şeklinde konuştu.

Dün (12 Nisan) ise 664 trafik kazası meydana geldiğini açıklayan Yerlikaya, trafikteki acı tablonun devam ettiğini ifade etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "Trafik Tedbirleri" genelgesinde yer alan kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların İstanbul ve Ankara'ya seyirlerine izin verilmemesiyle ilgili değişiklik yapıldığını belirten Yerlikaya, tedarik süreçlerinin aksamaması için belirli ürünleri taşıyan araçlara izin verileceğini söyledi. Bu kapsamda, yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme ve akaryakıt taşıyan araçların belirli şartlar altında seyahat edebileceğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER