© Royal Haber

Bakan Yerlikaya açıkladı: DEM'in kazandığı Mardin ve Diyarbakır belediyeleri için soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı'nın okutulmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında Türk bayrağının kaldırıldığı iddialarıyla ilgili müfettişlerin görevlendirildiğini duyurdu. İşte detaylar...

Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında İstiklal Marşı’nın okutulmadığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında Türk bayrağının kaldırıldığı iddialarıyla ilgili olarak müfettiş görevlendirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuyla ilgili olarak sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında İstiklal Marşı’nın okutulmadığına, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise Türk bayrağının kaldırıldığına ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir."

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk toplantısında İstiklal Marşı’nın okunarak başlanmasının oy birliğiyle reddedildiği belirtilmişti. Meclis toplantısında AK Parti Grubu, gündeme İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesini talep etmiş, ancak DEM Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve grubu, "Gündemde böyle bir madde yok" diyerek bu talebi reddetmişti. Ahmet Türk, bu duruma ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı.

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER