© Royal Haber

Bakan Yerlikaya Kamuda tasarruf için talimat verdi: Koruma aracı ve koruma polis sayıları azaltıldı!

Kamuda tasarruf tedbirleri devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da vurguladığı tasarruf adımları çerçevesinde İçişleri Bakanlığı da harekete geçti. Bakan ve bakan yardımcılarını da kapsayan şekilde, bakanlık bünyesindeki koruma araç ve koruma polis sayıları azaltıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Tasarruf tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın talimatlarıyla; Sayın Bakanımızın araçları da dahil olmak üzere Bakan Yardımcılarımızın koruma araç ve koruma polis sayıları azaltılmıştır" denildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Sapanca'da düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında, kamuda tasarruf tedbirlerine yönelik çalışmalar hakkında bilgi vermişti. Şimşek, "Bu sene harcama ayağına odaklanacağız. Kamuda tasarruf ve harcama üzerine bir süredir çalışıyoruz. Tasarruflar konusunda çalışmalarımızı nihai noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız, bazı hususlarda gereken adımları atacağız. Kamuda tasarruf artış ve harcama kontrolü 2024'ün ikinci yarısında güçlü şekilde devreye gidecek" şeklinde konuşmuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER