© Royal Haber

Biden'dan Güvenlik Konseyi toplantısı sonrası İsrail açıklaması

İsrail devlet televizyonu, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını duyurdu. Bu gelişme üzerine ABD Başkanı Joe Biden, ulusal güvenlik ekibi ile bir araya geldi. Toplantı, saatler süren bir süreçten sonra sonuçlandı. Biden, kameralar karşısına geçmese de sosyal medya hesabından bir açıklama yayınladı.

Bir Beyaz Saray yetkilisine göre, ABD Başkanı Joe Biden'ın ulusal güvenlik ekibiyle Durum Odası'ndaki görüşmesi şimdilik sona erdi. Ancak yetkili, grubun daha sonra yeniden toplanabileceğini belirtti. Bu toplantı, İran'ın İsrail'e yönelik İHA saldırısı sonrası alınması gereken önlemleri ve olası tepkileri ele almak üzere gerçekleştirilmiş olabilir.

Milli Güvenlik Kurulu liderleriyle yapılan toplantının içinden bir fotoğraf paylaşıldı. Biden, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarına ilişkin güncel bilgiler için ulusal güvenlik ekibimle az önce görüştüm. İran ve onun vekillerinden gelen tehditlere karşı İsrail'in güvenliğine olan bağlılığımız tamdır" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER