© Royal Haber

Bombalamaya gideceği İslam Merkezinin başkanı oldu

Yeni Zelanda'daki cami saldırıları sonrasında Amerikalı eski piyade Richard McKinney'nin hikayesi, ırkçılık ve İslamofobi tartışmalarına karşı bir duyarlılık örneği olarak öne çıkıyor. McKinney, Indiana'daki bir İslam Merkezine bombalı saldırı düzenlemeyi düşünen bir eski askerken, sonunda aynı merkezin başkanı oldu. 

ABD Deniz Piyadeleri bünyesinde görev yaptıktan sonra içinde "Müslümanlara karşı nefretle" dolan McKinney, bir camiyi bombalamayı planladı. Ancak, Indiana eyaletindeki bir İslam merkezini hedef almayı düşünürken İslam diniyle tanıştı ve Müslüman olmaya karar verdi. Daha sonra saldırmayı düşündüğü İslam merkezinin başkanı oldu.

McKinney, yerel basına yaptığı açıklamada, nefret dolu düşünceleriyle bir camiye saldırıp çok sayıda Müslüman’ı öldürmek istediğini ve bu nedenle evinin yakınındaki Muncie İslam Merkezi'ne saldırı planladığını söyledi. Ancak, küçük kızının sınıfına gelen yeni bir Müslüman çocuğun kıyafetlerini anlatması üzerine mahalledeki İslam merkezine giderek Müslümanlarla tanıştığını ve iki ay içinde İslam dininden etkilendiğini belirtti. McKinney, "Cami'de her gün daha uzun vakit geçirdikçe her şey daha mantıklı görünmeye başladı. Şehadet getirip, Müslüman olmak istedim ve oldum." şeklinde ifade etti.

McKinney, İslam ile ilgili yanlış düşünceleri ve ön yargıları gidermeye çalışarak ABD'deki Müslüman toplumu desteklemeye devam ediyor. Bu hikaye, ırkçılık ve İslamofobiye karşı bir duyarlılık örneği olarak değerlendirilebilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER