© Royal Haber

CHP'li başkan adayı seçime 3 gün kala AK Parti'ye katıldı...

Yerel seçimlere sadece 3 gün kala, Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) beklenmedik bir gelişme yaşandı. Bitlis Belediye Başkan adayı Selim Soyugüzel, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldı.

Bitlis'te yaklaşan yerel seçimlere sayılı günler kala, CHP'den istifa eden Bitlis Belediye Başkan adayı Selim Soyugüzel, AK Parti'nin Bitlis İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuştu. Soyugüzel, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye katıldığını açıklarken, aynı zamanda CHP'nin Bitlis Belediye Başkan adaylığından da çekildiğini duyurdu.

Soyugüzel, toplantıda yaptığı konuşmada, bugün düzenleyeceği mitingin saatinin bilgisi dışında değiştirildiğini iddia ederek, bu durumu gerekçe gösterdi. Kendisini ve ailesini AK Parti'nin adayı Nesrullah Tanğlay'a destek vermek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde olduğunu belirtti. Soyugüzel, AK Parti teşkilatıyla omuz omuza çalışarak seçimi kazanacaklarına inandığını vurguladı.

AK Parti Bitlis Milletvekili Turan Bedirhanoğlu da Soyugüzel'e katılımı ve Nesrullah Tanğlay'a destek verdiği için teşekkür etti. Bedirhanoğlu, AK Parti'nin her zaman halk için siyaset yaptığını ve gönüldaşlarına her zaman destek verdiğini ifade etti.

AK Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi ise Soyugüzel'in katılımının kendilerine şeref ve güç verdiğini belirtti. Köstekçi, 31 Mart akşamı birlikte elde edecekleri başarının önemine vurgu yaptı.

AK Parti'nin Bitlis Belediye Başkan adayı Nesrullah Tanğlay da konuşmasında, Soyugüzel'in katılımıyla birlikte halkın desteğini ve Sayın Cumhurbaşkanı'na olan inançlarını dile getirdi. Tanğlay, CHP'nin miting saatinin DEM Parti'ye verilmesini eleştirerek, halkı hizmete ve Cumhurbaşkanı'na destek vermeye çağırdı.

Toplantının ardından Soyugüzel'e AK Parti rozeti takıldı. Toplantıya eski AK Parti Bitlis milletvekili Vahit Kiler, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Emre Güzelsoy, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Doğan Daldagül ve partililer de katıldı.

Soyugüzel, daha önce yaptığı açıklamada CHP'nin miting saatinin DEM Parti'ye satıldığı iddiasında bulunmuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER