© Royal Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır’daı: Terör ve terör örgütü güdümlü siyaset dışı bir çözüm sürecine işaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır mitinginde önemli bir açıklama yaptı. Erdoğan, "Elbette herkesle her şeyi konuşmaya varız, ancak kapımız, teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstasyon Meydanı'nda 70 bin kişiye hitap ettiğini belirtti. Diyarbakır ile aynı sevdaya mensup olmaktan dolayı iftihar duyduğunu belirten Erdoğan, "Allah’ın izni ile bizim Diyarbakır ile kardeşliğimizi kimse yıkamayacak" şeklinde konuştu.

Erdoğan, terör ve terör örgütü güdümlü siyaset dışı bir çözüm sürecine işaret etti ve CHP ile DEM Parti'nin kirli bir ittifak kurduğunu ifade etti. Bu ittifakın, Kürt kardeşlerin iradesini yok saydığını ve kirli pazarlıklar içerdiğini belirtti.

Diyarbakır'dan tüm Kürt seçmenlere seslenen Erdoğan, Türkiye'nin geleceğini birlikte inşa etme çağrısı yaptı. Yeni bir çözüm sürecine işaret eden Erdoğan, terör sorununun devam etmemesi gerektiğini vurgulayarak, terör ve terör yandaşı siyasi oluşumların dışında herkese kapılarının açık olduğunu söyledi.

Erdoğan, 21 yılda Diyarbakır'a 265 milyar lirayı aşan yatırım yapıldığını belirterek, eser ve hizmet siyasetiyle kentteki gelişime dikkat çekti. Mitingde belediye başkan adaylarını tanıttıktan sonra konuşmasını sonlandırdı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER