© Royal Haber

Dolar 32,3130 seviyesiyle yeni zirveyi gördü!

Günden güne artan yaşam maliyetleri ile birlikte vatandaşlar gözlerini Dolar/TL fiyatlarına dikti. Dolar güne değer kazancıyla başlamasının ardından 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. İşte ayrıntılar...

Dolar/TL yeni güne yükselişle başladı ve saat 09.40 itibarıyla yüzde 0,1 artışla 32,3130 seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda Euro/TL yüzde 0,1 artışla 34,9620, sterlin/TL ise yüzde 0,5 düşüşle 40,8030 seviyesinde bulunuyor.

Dün yüzde 0,1 yükselişle günü 104,4 seviyesinden tamamlayan dolar endeksi, şu sıralarda önceki kapanışının yüzde 0,1 altında 104,3 seviyesinde bulunuyor.

Küresel piyasalar, ABD'nin büyüme verilerine odaklanmış durumda. Analistler, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine ilişkin belirsizliklerin devam ettiğini ve bu nedenle yatırımcıların bugün ABD'de açıklanacak büyüme verilerine odaklandığını belirtiyorlar.

Dün piyasalar kapanış yaptıktan sonra Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'ın yaptığı açıklamalara göre, faiz indirimi için aceleye gerek olmadığını ve en azından birkaç ay daha iyi enflasyon verileri görmek istediklerini ifade ettiği bildirildi. Bu açıklamaların ardından piyasalardaki fiyatlamalarda Fed'in ilk faiz indirimine haziranda gitme ihtimalinin yüzde 64'e gerilediği kaydediliyor.

Yurt içinde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti bugün açıklanacak. Ayrıca, yurt dışında ABD'de büyüme verileri de takip edilecek. Teknik açıdan dolar endeksinde 104 ve 103 puanın destek, 105 ve 106 puan seviyelerinin ise direnç konumunda olduğu belirtiliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER