© Royal Haber

Dolar kuruyla ilgili bir tahmin daha! Dev bankadan çok konuşulacak dolar tahmini!

Dev banka, dolar kurundaki yükseliş trendiyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaparak vatandaşların merakını biraz olsun giderdi. Banka yetkilisi, Mart ayında yaşanan yükseliş trendinin ardından doların 32 TL bandını aşarak rekor kırmasının ardından yapılan açıklamada, ekonomik temellerin güçlü olduğunu ve dolar kurundaki dalgalanmaların geçici olduğunu belirtti.

Dev banka, dolar kurundaki yükseliş trendine rağmen yatırımcıları şaşırtacak bir açıklamayla gündeme geldi. Yıl başından bu yana istikrarlı bir şekilde yükselen dolar kurunu merakla takip eden vatandaşlar, doların geleceği hakkında sorular sormaya devam ediyor. Yatırımcılar, "Dolar yükselecek mi, düşecek mi? Dolar alınır mı, satılır mı?" gibi soruların cevaplarını araştırırken dev bankadan beklenmedik bir açıklama geldi.İşte detaylar...

QNB Finansbank, Türkiye Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından dolar/TL ve enflasyon tahminlerini güncelledi. Banka, 2024 yılı sonu için dolar tahminini 41,7'den 38,4'e düşürdü. Aynı şekilde, 2024 sonu TÜFE tahminini de %45'ten %42'ye çekti. 2025 sonu TÜFE tahmini ise %30'dan %23'e geriledi. Tahminlerdeki bu değişikliklerin nedenleri arasında, Türkiye Merkez Bankası'nın faiz aracını TL'yi desteklemek için kullanmaya hazır olması, yerel seçimlerle ilişkili konjonktürel unsurların seçim sonrası ortadan kalkması ve yaz aylarından itibaren cari dengenin belirgin şekilde iyileşeceği beklentisi yer alıyor. Bu güncellenmiş tahminlerin önümüzdeki dönemde ekonomik gelişmeler ve politika hamleleriyle nasıl değişebileceği merak konusu olacak.

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER