© Royal Haber

FETÖ'ye Kıskaç-11 Operasyonu: 20 İlde 70 Kişi Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde gerçekleştirilen "Kıskaç-11" operasyonlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bu operasyonlar, FETÖ'ye yönelik olarak düzenlenmişti. Bakan Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 70 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son bir hafta içinde 20 ilde gerçekleştirilen "Kıskaç-11" operasyonlarıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Yerlikaya, operasyonlar kapsamında FETÖ'ye yönelik 70 şüphelinin yakalandığını belirtti. Ayrıca, FETÖ mensuplarına göz açtırmayacaklarını vurgulayarak, güvenlik güçlerinin kararlılıkla operasyonlarına devam edeceğini ifade etti.

Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda yapılan operasyonlar neticesinde, Aksaray, Bolu, Gaziantep, Sakarya, Muğla, Mersin, Manisa, İstanbul, Kayseri, Kars, Erzurum, İzmir, Elazığ, Adana, Uşak, Denizli, Sivas, Mardin, Edirne ve Bursa illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendiği belirtildi.

Operasyonlarda, şüphelilerin FETÖ'nün "Emniyet Mahrem Yapılanması" içerisinde faaliyet gösterdikleri, "ByLock" adlı kripto haberleşme programını kullandıkları, ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, "Gaybubet Evi" olarak adlandırılan hücre evlerinde barındıkları ve haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale de el konulduğu bildirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik ederek, milletin duasının onlarla olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER