© Royal Haber

Gazze'de Katliam Devam Ediyor: İsrail Güçleri Hastanedeki 200 Kişiyi Öldürdü!

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarına ilişkin yeni bir trajedi yaşandı. Gazze'deki hükümet, İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan Şifa Hastanesi'nde 200 Filistinliyi infaz öldürdüğünü duyurdu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden ablukası altındaki Gazze'de sivillere yönelik saldırıları ve insan hakları ihlalleri devam ediyor. Son olarak, İsrail'in Şifa Hastanesi'ne düzenlediği baskın büyük bir trajediye yol açtı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusu Şifa Hastanesi'nde ve çevresinde suç işlemeye devam ediyor. İsrail askerlerinin hastane yerleşkesinde zorla yerinden edilmiş 200'den fazla Filistinliyi infaz ettiği ve yaklaşık 1000 kişiyi alıkoyduğu belirtildi.

Ayrıca, İsrail ordusunun sağlık personeli ve zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin bulunduğu yapıları bombaladığı, sorgulama bahanesiyle insanları eziyet ettiği veya infaz ettiği ifade edildi. Ambulansların bölgeye ulaşmasının engellendiği ve çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

Ulusal ve uluslararası toplumun, İsrail'in Gazze'deki bu vahşi saldırılarını durdurmak için ses çıkarmadığı ve hiçbir adım atmaması sert bir şekilde eleştirildi. Şifa Hastanesi'nin ilk kez basılmasının ve bombalanmasının uluslararası toplumun net ve güçlü bir tepki göstermemesinin, İsrail'i sağlık merkezlerini hedef alma konusunda cesaretlendirdiği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER