© Royal Haber

Hem konuşamıyor, hem duyamıyor, madalyaları topluyor

Defalarca Türkiye şampiyonu olan milli taekwondocu Yasin Çimen, işitme ve konuşma engelli ama madalyaları topluyor. 24 yaşındaki Yasin Çimen'in hedefi Olimpiyat Şampiyonluğu

RoyalHaber - 24 yaşındaki doğuştan duyma ve konuşma özürlü olan Yasin Çimen, başarı basamaklarını birer birer çıktı. Şampiyon sporcunun hedefi Olimpiyat Şampiyonluğu.

Kayseri'nin pınarbaşı ilçesinde yaşayan 24 yaşındaki Yasin Çimen, 8 yıldır TaeKwonDo sporu yapıyor. 3 kez Türkiye şampiyonluğu, 1 kez Dünya beşinciliği, 1 kez de Olimpiyat üçüncülüğü yaşayan Yasin Çimen, 2024 yılının Mart ayında Türkmenistan'da düzenlenecek olan İşitme Engelliler olimpiyatlarında altın madalya kazanmak istiyor.

Antrenör Yavuz Sayan ve Arzu Tan Sayan eşliğinde çalışmalarını sürdüren, kardeşi Merve Çimen ile birlikte taekwondo sporunu yapan Yasin Çimen'in en büyük destekçisi de ailesi. Anne Selma Çimen ve baba Enver Çimen, oğullarının çok disiplinli çalıştığını ve şampiyonluğa inandığını söylüyor. Antrenörleri de teşekkür eden Çimen ailesi, oğulları Yasin'in altın madalyaya ulaşacağı kanısında.



Antrenör Yavuz Sayan da, 24 yaındaki şampiyon sporcunun olimpiyatlarda Altın madalyaya ulaşabilecek kapasitede olduğunu ve bu yönde çalışmaların devam ettiğini belirterek, Yasin'in azminin tüm sporculara örnek olması gerektiğini de söyledi.

Haftanın 5 günü antrenman yapan, hafta sonları ise ailesi ile birlikte köy hayatına dönen Yasin Çimen, boş zamanlarında inekleri besliyor, tavukları yemliyor, ahırı temizliyor. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER