© Royal Haber

İran, Saldırılar sonuçlandı diyerek duyurdu: İsrail yeniden saldırırsa müdahale daha sert olacak!

İran'ın Birleşmiş Milletler Diplomatik Misyonu'ndan yapılan açıklamada, İsrail'e yönelik yapılan saldırının BM Anlaşması'nın 51. maddesindeki meşru müdafaa hakkına dayandığı vurgulandı. Bu açıklama, İran'ın saldırısının uluslararası hukuk çerçevesinde meşru olduğunu savunduğunu gösteriyor.

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği, İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği saldırının BM'nin belirlediği misilleme çerçevesine uygun olduğunu vurguladı. Ayrıca, İsrail'in tekrar taarruza geçmemesi durumunda bu saldırının tek seferlik olacağını ifade etti.

İran BM Temsilciliği: İsrail'e Yönelik Saldırı BM'nin Misilleme Çerçevesine Uygun:

Açıklamada, mevcut çatışmanın İran ve İsrail arasında olduğu ve ABD'nin uzak durması gerektiği belirtildi. "BM'nin meşru savunmaya ilişkin 51. Maddesi uyarınca gerçekleştirilen İran'ın askeri harekâtı, Siyonist rejimin Şam'daki diplomatik binalarına yönelik saldırısına yanıt olarak gerçekleşti" denildi.

Tahran'ın Daimi Temsilciliği, "Meselenin sonuçlandığı düşünülebilir. Ancak İsrail rejiminin bir hata daha yapması durumunda İran'ın tepkisinin çok daha sert olacağını" vurguladı. "Bu, İran ile haydut İsrail rejimi arasındaki, ABD'nin uzak durması gereken bir çatışma!" ifadeleri kullanıldı.

 

İran, İsrail savaş uçaklarının 1 Nisan'da Suriye'nin başkenti Şam'daki İran konsolosluğunu vurarak aralarında üst düzey bir İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanı Tuğgeneral Muhammed Reza Zahedi'nin de aralarında olduğu 11 kişiyi öldürmesinin ardından intikam sözü vermişti. Tahran, cumartesi gecesi yapılan bu açıklamadan yaklaşık iki hafta sonra İsrail'e yönelik bir hava saldırısı başlattı. Saldırıda yüzlerce dron ve füze kullanıldığı belirtiliyor.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan: ABD'ye gereken uyarıyı yaptık:

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Hollanda ve Belçika Dışişleri Bakanları ile gerçekleştirdiği telefon görüşmelerinde, İsrail'in Şam'daki İran büyükelçilik binasına düzenlediği terör saldırısı ve uluslararası hukuk ile Viyana Sözleşmeleri'nin ihlallerinin gündeme geldiğini belirtti. Abdullahiyan, ülkesinin pozisyonlarını aktardığını ve ABD'ye gerekli uyarıyı yaptığını vurguladı.

Ayrıca, İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile yaptığı görüşmede de İsrail'in Gazze'deki saldırılarının ele alındığını aktardı. Bu görüşmeler, İran'ın uluslararası platformda İsrail'in saldırgan eylemlerine karşı tutumunu belirlemeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER