© Royal Haber

"İsrail Saldırıları Gazze'deki 212 Okulu Vurdu: 6 Aydır Eğitim Yok"

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ediyor. Son raporlara göre, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana İsrail'in Gazze'deki hedeflerinden biri olarak belirlediği eğitim kurumlarına yoğun bir şekilde saldırdığı belirtiliyor. Bu saldırılarda 212 okulun hedef alındığı ve bunlardan 53'ünün tamamen imha edildiği ifade ediliyor. Filistinlilerin sığındığı hastaneler ve eğitim kurumlarının bile saldırıların hedefi haline gelmesi endişe verici bir durumu ortaya koyuyor.

İsrail ordusu, "savaş durumu alarmı" ilan ettiği bir süreçte, Gazze'deki halkın sığındığı hastaneler ve eğitim kurumlarına yönelik saldırılarını sürdürüyor. Birleşmiş Milletler (BM) ve bazı sivil toplum kuruluşlarının hazırladığı rapora göre, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri Gazze'de 212 okulu hedef aldığı, bunlardan 53'ünün tamamen imha edildiği belirtiliyor.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Education Cluster ve Save the Children gibi kuruluşlar, raporlarını Gazze'ye dair elde ettikleri uydu görüntülerine dayandırarak hazırladı. Raporda, İsrail'in okul tesislerini hedef almasının Gazze'deki zaten kötü olan insani durumu daha da ağırlaştırdığına vurgu yapılıyor. Ayrıca, BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) okullarının da yüzde 57'sinin İsrail tarafından vurulduğu ifade ediliyor.

Raporda, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten sonra Gazze'de 212 okulu hedef aldığına dikkat çekilirken, bunlardan 53'ünün tamamen yok edildiği belirtiliyor. Yaklaşık 320 okulun yerinden edilmiş kişilerce kullanıldığına işaret edilirken, bunların 188'inin İsrail tarafından hedef alındığı kaydediliyor.

Çatışmanın sona ermesinin ardından Gazze'deki okulların en az yüzde 67'sinin ya tamamen ya da ciddi şekilde yeniden inşa edilmesi gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, Gazze'de eğitim sürecinin yaklaşık altı aydır gerçekleşmediği ifade ediliyor.

Raporda, İsrail ordusunun okulları askeri amaçlar için kullandığına dair uydu görüntüleri ve diğer kanıtların bulunduğu belirtiliyor. İsrail ordusunun okulları sorgulama merkezi ve askeri üs olarak kullandığına dair raporlar, fotoğraflar ve videoların olduğu ifade ediliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER