© Royal Haber

İsrailli vekilden alçak sözler: 'Ramazan ayı Gazzelileri öldürmek için en iyi zaman'

İsrail'de aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi milletvekili Almog Cohen, katıldığı bir televizyon programında Gazze hakkında skandal açıklamalarda bulundu. Cohen, 1 buçuk milyon yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı sınır kenti Refah bölgesine kara saldırısı başlatılması çağrısında bulunarak "Ramazan ayı onları öldürmek için en iyi zaman. Yorgun ve zayıflar. Onlara acımıyorum." dedi.

"İsrail Ordusu Alarm Durumu İlan Etti: Milletvekili Skandal Açıklamalarda Bulundu"

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik hava saldırılarını sürdürürken, aşırı sağcı Yahudi Gücü Partisi milletvekili Almog Cohen, İsrail'in Kanal 14 televizyonunda skandal açıklamalarda bulundu.

İsrail ordusunun Gazze'deki yerinden edilmiş 1 buçuk milyon Filistinliye yönelik Refah kentine operasyon düzenlemesi tartışmaları sırasında Cohen, ABD yönetiminin tutumuna dair bir soruya cevaben, kararın Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ait olduğunu belirtti.

Cohen, yaklaşık 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısının gerekli olduğunu savunarak, "Refah'a karadan girilmeli mi? Onların oruç tutarken, yorgunken, zayıfken kemiklerini kırmak için olmalı mı evet" şeklinde konuştu.

"Ramazan ayı onları öldürmek için en iyi zaman" diyen Cohen, İsrail'in Refah'a kara saldırısı başlatmamasına anlam veremediğini ifade ederek, "Yorgun ve zayıflar. Onlara acımıyorum, kardeşlerime (İsrailli esirlere) acıyorum. Başbakan'a (Netanyahu) Refah'a karadan girmesi ve onları öldürmesi çağrısı yapıyorum" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER