© Royal Haber

İstanbul, Avrupa'da Dolar Milyarderleri Listesinde İlk 5'e Girdi: İşte o liste...

Hurun Report'un Küresel Zenginler Listesi verilerine göre, dünyada en çok dolar milyarderi New York ve Londra'da yaşıyor. Ancak, İstanbul bu yıl ilk kez dünya çapında 26. sıraya yükselerek önemli bir başarı elde etti. Ayrıca, Avrupa'da da İstanbul'un ilk 5'e girmesi dikkat çekiyor.

Çin merkezli ekonomi platformu "Hurun Küresel Zenginler Listesi"ni açıkladı ve listenin detayları oldukça ilgi çekici. Listenin yayınlanmasıyla birlikte dünya genelindeki milyarder sayısının 3279'a yükseldiği görülüyor. ABD, listeye bu yıl 109 milyarder daha ekleyerek öne çıkarken, Çin'in milyarder sayısı 155 azalarak 814 ile hala dünyada en fazla milyardere sahip ülke konumunu koruyor.

Habertürk'ün haberine göre, listenin en dikkat çekici noktalarından biri ise 1.933 kişinin servetinin artması. Yılın en çok kazananları arasında ise Mark Zuckerberg 90 milyar dolarlık servetiyle birinci sırada yer alırken, Elon Musk 74 milyar dolarlık servetiyle ikinci sırayı almış. Nvidia'dan Jensen Huang ise servetini ikiye katlayarak 48 milyar dolarlık bir artışla dikkatleri üzerine çekmiş. Verilere göre, geçen yıl kayıplar yaşayan Jeff Bezos ve Larry Page ise bu yıl kayıplarını geri kazanarak servetlerini artırmışlar. Bezos'un serveti 67 milyar dolar, Page'in ise 48 milyar dolar olmuş.

Listede milyarderlerin ülkelere göre sıralamasında Hindistan'ın öne çıktığı görülüyor. Hindistan, ABD'den sonra en fazla milyarder artışı olan ülke olurken, Mumbai şehri Pekin'i geçerek Asya'nın en çok milyarder barındıran kenti haline gelmiş. New York ise 7 yıl aradan sonra tekrar "dünyanın en çok milyarder barındıran kenti" unvanını geri almış. Pekin ise geçen yılın aksine 4. sıraya gerilemiş. Ancak, "Büyük İkili" olarak adlandırılan Çin ve ABD hala dünyadaki milyarderlerin yüzde 49'unu barındırıyor.

Listenin dikkat çeken bir diğer unsuru ise İstanbul'un ilk kez listede yer alması. İstanbul, listenin 26. sırasında bulunurken, şehirdeki 25 milyarderin 22'sini barındırarak öne çıkıyor. Ayrıca, Avrupa'da en zenginleri barındıran ülkeler sırasıyla Londra, Moskova, Paris ve Milano olurken, İstanbul da ilk kez listede yer alarak Avrupa'nın ilk 5 şehri arasında kendine yer buluyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER