© Royal Haber

Katil İsrail ordusu yine sivilleri vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

İsrail, Gazze'deki 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarına bir yenisini ekledi. İşgal ordusu, Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentinde bir evi bombaladı. İşte detaylar...

İşgalci İsrail ordusu, Gazze'deki sivil katliamlarına ara vermeden devam ediyor. Bu sefer hedefleri, Gazze'nin güneyinde bulunan Refah'taki Yebna Mülteci Kampı'nda "Ebu el-Hunud" ailesine ait bir ev oldu. İsrail ordusunun bombardımanı sonucunda, aralarında 4 çocuğun da bulunduğu 7 Filistinli yaşamını yitirdi. Cenazeler, Kuveyt Hastanesi'ne götürülürken, görgü tanıkları saldırının gerçekleştiği bölgede birçok Filistinlinin yerinden edildiğini ve büyük bir yıkımın yaşandığını belirtti.

Refah'taki durum ise şu şekildedir: İsrail'in 7 Ekim'de başlattığı saldırılar sonucunda, 2,3 milyon nüfuslu Gazze'de yaklaşık 1,9 milyon kişi yerinden edildi. Bu yerinden edilenlerin büyük bir kısmı, İsrail tarafından "güvenli bölge" olarak tanımlanan Refah kentine sığındı. 

Saldırılar öncesinde Mısır sınırındaki Refah'ta 280 bin kişi yaşıyordu. Ancak İsrail'in saldırılarından kaçanların gelmesiyle kentin nüfusu hızla artarak 1,5 milyona kadar yükseldi. Buraya sığınan Filistinliler, İsrail'in havadan yaptığı saldırılarla mücadele ederken, aynı zamanda altyapı eksikliği nedeniyle hastalıklarla da baş etmek zorunda kalıyorlar. Derme çatma yapılarında yaşam mücadelesi veren Filistinliler, İsrail'in kara saldırısı başlatması durumunda ise sığındıkları son yerlerini de kaybedecekler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER