© Royal Haber

Kayseri’de ‘zürafa sezonu’ yaşanıyor

Son 5 yılda yapılan kazılarda bulunan fosillere bir yenisi daha eklendi. Özellikle bu yıl çok sayıda bulunan Zürafa fosilleri nedeniyle 2023 yılına Zürafa Sezonu ismi verildi.

Kayseri'de son 5 yılda yapılan kazılarda bulunan fosillare bu kez de Zürafa eklendi.

Bir çoban tarafından Yamula Barajı çevresinde tesadüfen bulunduğu açıklanan fosil, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Antropoloji Bölümü ekipleri tarafından incelemeye alındı. Giraffa adı verilen zürafagiller ailesine ait fosillerin sayısının bu yıl giderek arttığı bilgisine ulaşırken 2023 yılının Zürafa sezonu olarak geçtiği ifade edildi. Bu fosillerin büyük çoğunluğunun eklemli olduğunu açıklanırken, eklemli fosillerin nadir bulunduğunu da dkkat çekildi. Bu yılın kazılarında atgiller ve gergedangiller ailesine ait fosillerin de bulunduğu bilgisine ulaşıldı.
Daha önce hiç bulunmamış bir fil topuk kemiği bulunan kazılarda, 7 buçuk milyon yıl önceki miyosen dönemine ait ve o dönemin hayvanlarının günümüz türlerinden farklı olduğu öğrenildi.

Ayrıca bu yıl yapılan kazılarda özellikle zürafalara ait fosil örneklerinin bolca bulunduğunu ve uzun kemiklerin, örneğin ön kol ve arka ayak kemiklerinin kazılardan çıkarıldığı bilgisine ulaşıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER