© Royal Haber

Kur'an-ı Kerim'i Yakan Provokatör İsveç Tarafından Sınır Dışı Edildi: Bakın Nereye Gitti!

İsveç Göç Temyiz Mahkemesi, Göç Mahkemesi'nin Momika adlı kişi hakkındaki sınır dışı etme kararını onadığını duyurdu. Momika, Express gazetesine yaptığı açıklamada, Göç Temyiz Mahkemesi'nin kararının ardından İsveç'i terk ederek Norveç'e gittiğini ve Norveç'e sığınma talebinde bulunacağını belirtti.

İsveç Göç Temyiz Mahkemesi, Kur'an-ı Kerim'i yakma provokatörü Salwan Momika'nın sınır dışı edilme kararını onadıktan sonra, Momika Norveç'e iltica etmek için gitti.

Göçmenler Ofisi Ekim 2023'te, Momika'nın 16 Nisan 2024'e kadar çalışma ve oturma izninin olduğunu, ancak bu tarihten sonra sınır dışı edileceğini duyurmuştu. Momika, bu karara itiraz ederek davayı Göç Mahkemesi'ne taşımıştı. Göç Mahkemesi ise Momika'nın oturma izni başvurusuyla ilgili yanlış bilgi verdiğini tespit ederek, Göçmenler Ofisi'nin sınır dışı etme kararını onamıştı. Momika, daha sonra bu kararı Temyiz Mahkemesi'ne götürmüştü.

Salwan Momika, Stockholm'de bir dizi Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuna karışmıştı. Örneğin, 28 Haziran'da Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kurban Bayramı'nın birinci gününde Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti. Benzer olaylar 20 Temmuz'da İsveç Parlamentosu önünde, 24 Ağustos'ta Stockholm Camisi önünde ve daha sonraki tarihlerde de gerçekleşmişti. Bu eylemler nedeniyle protestolar düzenlenmişti.

Danimarka Parlamentosu, kutsal kitapların yakılmasını ve bu kitaplara saldırıları yasa dışı kılan yasa tasarısını kabul etmişti. Bu gelişmeler ışığında, Momika'nın eylemleri geniş bir toplumsal tepkiyle karşılanmış ve yasal düzenlemelerle kınanmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER