© Royal Haber

MSB İncirlik Üssü ile ilgili yeni kararı duyurdu: Ana Jet Üs Komutanlığı'na dönüştürüldü

Adana'daki 10. Tanker Üs Komutanlığı, artık Ana Jet Üs Komutanlığı olarak hizmet verecek. Bu dönüşüm kararı, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından duyuruldu ve Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda alındığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı'nda haftalık bilgilendirme toplantısı yapıldı ve toplantıda terörle mücadeleden, İncirlik Üssü ile ilgili alınan yeni karara kadar çeşitli önemli başlıklar ele alındı.

İncirlik Üssü ile ilgili alınan yeni kararın duyurulması öne çıktı: 10. Tanker Üs Komutanlığı, artık Ana Jet Üs Komutanlığı olarak hizmet verecek. Milli Savunma Bakanlığı, bu kararın Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda alındığını belirtti. Yapılan değişiklik sonrasında, İncirlik'e F-16 Filosu konuşlandırılacak.

Toplantıda ayrıca İncirlik'teki ABD savaş uçaklarıyla ilgili bilgilendirme yapıldı. B-1B Uçakları'nın eğitimlerinin önceden planlandığı kaydedildi.

Terörle mücadele operasyonlarına da vurgu yapıldı. Son 2 haftada 75 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

İncirlik Üssü hakkında da bilgi verildi. Adana'nın İncirlik beldesinde bulunan üs, birincil olarak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hava Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından kullanılırken, Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından da kullanılmaktadır. Üs, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olup, üzerindeki tüm tesislerle birlikte mülkiyeti Türkiye Cumhuriyeti devletine aittir. İncirlik Üssü, Avrupa'da taktik nükleer silahlar bulunduran altı NATO üssünden biridir. İnşaatına 1951 yılında başlanan üs, Aralık 1951'de Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Amerikan Hava Kuvvetleri'nin hizmetinde ortak kullanıma açılmıştır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER