© Royal Haber

Muhammet Yakut kimdir?

Sosyal medyada Delilerin Delisi olarak tanınan Muhammet Yakut kimdir?

Muhammet Yakut 1972 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. Eski Diyarbakırsporu'nun başkanı Abdurrahman Yakut'un yeğenidir. Atatürk lise'sinden mezun oldu. Daha sonra akaryakıt sektöründe çalışmaya başladı.Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Yakut, Ankara'da bir yağ fabrikasının da sahibi. 

Çete lideri Muhammet Yakut
2012 yılında kamuoyuna yansıyan haberlerde, Kocaeli Körfez ilçesinde ki Denizaltı Petrokimya Şirketi'nin sahibini kaçırarak 400 bin dolar isteyen çetenin başında Muhammet Yakut vardı. Olay sonrasında Muhammet Yakut yakalanarak gözaltına alınmıştı. 

Sabıkası oldukça kabarık
Muhammet Yakut'un suç dosyası ise oldukça kabarık. Yakut'un suç dosyasında 14 ayrı kayıt bulunuyor. 

Hakkında çıkan yakalama kararı
Sosyal medyada yayınladığı videolardan sonra İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğince, 'Hakaret' ve 'Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek' suçlarından 15 Nisan 2023 tarihinde yakalamasına karar verildi. 6 Nisan 2023 tarihinde karayolu ile Edirne Kapıkule Hudut kapısından Bulgaristan üzerinden yurtdışına kaçtı. Almanya'da olduğu öğrenildi. Muhammed Yakut, 6 Eylül 2023 tarihinde İspanya'nın kuzeyindeki Santander kentinde kimlik kontrolüne takıldı ve yakalandı. Ancak Muhammed Yakut, 23 Eylü 2023 tarihinde serbest bırakıldı.

Evli ve 2 çocuk babası olan Muhammet Yakut şimdilerde sosyal medyada "Delilerin Delisi" lakaplı hesabından yaptığı paylaşımlarla öne çıkıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER