© Royal Haber

Özgür Özel'den Çağrı: Taksim'i 1 Mayıs'a Açın, Ben Kefilim, Elimizi Havada Bırakmayın!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında yapmış olduğu konuşmada 1 Mayıs İşçi Bayramı'na ilişkin önemli bir çağrıda bulundu. Özel, "Elimizi uzatıyoruz, elimiz emekçinin, barışın, özgüvenin elidir. 1 Mayıs’ta Taksim’in kazanılması bu ülkenin yeni iklimine hizmet edecektir" ifadelerini kullandı.

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Özel, yeni katılan milletvekillerini duyurarak başladı ve İYİ Parti'den istifa eden Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'nun CHP'ye katıldığını duyurdu. Ayrıca, Muhammet ve Mustafa adlı ikiz gençlerin CHP üyesi olduğunu belirterek gençlere yönelik üye çağrısında bulundu.

Özel, konuşmasında adaletin sağlanması için 3 alanda çalışacaklarını vurguladı: hukukun üstünlüğü, sosyal adalet ve ekonomik adalet. Özel, "Sonuna kadar çalışacağız, mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün yaklaşmasıyla birlikte Taksim'in 1 Mayıs'ta açılması gerektiğini vurgulayan Özel, "Yasaklarsanız belki bir gün başka bir 1 Mayıs'a bırakırsınız. Ama o zaman siz iktidarda olmazsınız" dedi.

Özel ayrıca, 83 yaşındaki Çetin Doğan'ın hapishaneye nakledilmesini eleştirerek, "Bu zor günlerinde kendisini hapishanede tutmak yakışmaz. Bu da muktedirlik değil, bu güçsüzlüktür" şeklinde konuştu.

Öğretmen atamaları konusunda da değinen Özel, atamaların yetersiz olduğunu belirterek, "100 bin öğretmen atamasının yapılması gerekiyor" dedi.

Hatay'daki yerel seçimlerde yaşanan sorunlara da değinen Özel, Hatay'ı yeniden kazanacaklarına dair ant içti.

Son olarak, Antalya Kepez'deki teleferik kazasıyla ilgili olarak yeni ortaya çıkan bir videoyu ve Çorlu Tren Katliamı davasını da gündeme getiren Özel, bu konularda da adaletin sağlanması için çaba göstereceklerini belirtti."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER