© Royal Haber

Şeker ölçümü orucu bozar mı?

Uzman Dr. Ferhat Çetin ve Diyetisyen Ayşe Üstün, oruç tutan diyabet hastalarının şeker seviyelerini kontrol etmek için hangi yöntemleri kullanmaları gerektiğine ilişkin bilgiler verdi. Çetin ve Üstün, diyabet hastalarının şeker ölçümlerini standart cihazlarla parmaklarından güvenle yapabileceklerini belirtti. Bu yaklaşımın, oruç tutarken kan şekerini izlemenin etkili ve güvenilir bir yolunu sağladığını vurguladılar.

Türk Diyabet Cemiyeti Kadıköy Hastanesi'nden Uzman Dr. Ferhat Çetin ve Diyetisyen Ayşe Üstün, oruç tutan diyabet hastalarının şeker seviyelerini kontrol etmek için hangi yöntemleri kullanmaları gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu. Çetin ve Üstün, diyabet hastalarının şeker ölçümlerini standart cihazlarla parmaklarından güvenle yapabileceklerini belirtti.

Üstün, oruçlu iken şeker ölçmenin dinen bir sakıncası olup olmadığına da değinerek şunları söyledi: "Bu konuda önemli bir kafa karışıklığı yaratan nokta, şeker ölçmenin dinen oruca zarar verip vermeyeceği mevzusudur. Dini otoriteler, şeker ölçmenin orucu bozmadığı konusunda hemfikirdir. Parmaktan ya da damarda kan alınarak yapılan şeker ölçme işlemi, bazı durumlarda abdesti bozabilse de oruç açısından bir sakıncası yoktur.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER