© Royal Haber

Solingen'de Bir Facia Daha: 4 Türk Vatandaşı Hayatını Kaybetti!

Almanya'nın Solingen kentinde, dört katlı bir binada çıkan yangında Türk kökenli Bulgaristan vatandaşı olan bir aileden dört kişinin hayatını kaybettiği trajik olayla ilgili ön rapor hazırlandı. Raporda, yangının 'kundaklama' sonucu meydana geldiği belirtildi. Bu olay, kentte yaşanan benzer bir faciayı hatırlatıyor. 1993 yılında Solingen'de Türk bir ailenin evinin kundaklanması sonucu gerçekleşen saldırıda 5 kişi ölmüştü.

Almanya'nın Solingen kentindeki Höhscheid semtinde bulunan dört katlı eski bir binada geçtiğimiz günlerde çıkan yangın felakete yol açtı. Yangında, aynı aileden 2'si çocuk olmak üzere Türk asıllı Bulgaristan vatandaşı 4 kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır olmak üzere 9 kişi de yaralandı. Wuppertal Savcılığı, yangına dair ön raporun hazırlandığını duyurdu ve yapılan açıklamaya göre, incelemenin ardından hazırlanan ön raporda yangının 'kundaklama sonucu çıktığı' belirtildi.

Bilirkişi raporuna göre yangın, eski binanın merdiven boşluğunda başladı ve baca etkisiyle 5 dakika içinde çatıya sıçradı. Ahşap merdiven boşluğunda bazı kalıntıların bulunduğu ve bu kanıtlara dayanarak yangının kasten kundaklama sonucu çıkarıldığı sonucuna varıldı.

Bu olay, 1993'te yaşanan benzer bir trajedinin izlerini taşıyor. Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki Solingen kentinde 29 Mayıs 1993'te Genç ailesinin evi kundaklanmış, saldırıda Gürsün İnce (28), Hatice Genç (19), Gülistan Öztürk (12), Hülya (9) ve Saime Genç (5) hayatını kaybetmişti. Yakalanan failler Markus Gartmann, Felix Köhnen, Christian Reher ve Christian Buchholz ise hapis cezalarını çektikten sonra tahliye edilmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER