© Royal Haber

Son dakika... Ticaret Bakanlığı duyurdu: İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu

Ticaret Bakanlığı, İsrail ile ticari ilişkilere ilişkin yeni bir adım attı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçildiği belirtildi. Bu kapsamda, İsrail ile olan ihracat ve ithalat işlemlerinin tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulduğu ifade edildi. İşte detaylar...

Ticaret Bakanlığı, İsrail ile olan ticari ilişkilerin tamamen durdurulduğunu duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail'le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, "İsrail hükümeti, Gazze'ye kesintisiz insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacak." denildi.

Bu adım, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve işgal planına Türkiye'nin sert tepki göstermesinin bir sonucu olarak geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da son olarak Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i ağırladığı basın toplantısında, "İsrail ile yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti." şeklinde açıklamada bulunmuştu.

Geçtiğimiz ay Türkiye, İsrail'e çeşitli ürün gruplarının ihracatını kısıtlamıştı. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 6,8 milyar dolar değerindeydi ve bunun yüzde 76'sı Türkiye'nin ihracatını oluşturuyordu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER