© Royal Haber

Tatil planları yapanlar dikkat! Meteoroloji açıkladı: Bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, Ramazan Bayramı boyunca Türkiye genelinde hava durumu hakkında bilgi verdi. Özdemirci'ye göre, bayram süresince ülke genelinde aralıklı yağışlar bekleniyor. Bununla birlikte, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, Ramazan Bayramı'nı içine alan haftanın hava durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yarın, yurdun güney ve doğusunda sağanak yağışlarla birlikte gök gürültülü sağanakların beklendiğini belirten Özdemirci, "Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde aralıklı sağanak etkili olacak. Özellikle arife günü Akdeniz'in doğusunda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi genelinde, Hakkari, Şırnak ve Van'ın güney ve doğusunda yağışların yer yer kuvvetli olmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğine dikkat çeken Özdemirci, bu illerde yaşayan vatandaşlardan tedbirli olmalarını istedi.

Özdemirci, bayramın ilk günü ülkemizin güney ve doğusunda aralıklı yağış görüleceğini belirtti. Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanakların beklediğini ifade eden Özdemirci, yağışların, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Muş, Batman, Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olabileceğini aktardı.

Bayramın ikinci günü ülkemizin doğu bölgelerinde, üçüncü gün ise iç ve güney kesimlerinde aralıklı sağanak yağışların devam edeceğini belirten Özdemirci, genellikle güney ve doğu bölgelerinde yağışlar olacağını, kuzey ve batı bölgelerde ise parçalı ve az bulutlu hava beklediklerini söyledi.

Özdemirci, yağışların bir hafta boyunca yurdun genelinde aralıklarla etkili olacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER