© Royal Haber

Trafik canavarı tatilin ilk 4 gününde 26 can aldı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk dört gününde meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, bu dönemde gerçekleşen 2453 trafik kazasında 26 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 3870 vatandaşın yaralandığını belirtti. Trafik kazalarının artmasıyla birlikte, halkın trafik kurallarına uyması ve dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunuldu. Bu tür acı kayıpların önlenmesi için trafik güvenliğine yönelik önlemlerin önemli olduğu vurgulandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, polis ve jandarma ekiplerinin denetimlerine 24 saat esasına göre devam ettiğini belirtti. Yerlikaya, bayram tatilinin dördüncü gününde 431 bin 871 aracın denetlendiğini, bu araçlardan 24 bin 432'sine hız ve radar işlemi yapıldığını, 38 bin 425 araca ise çeşitli maddelerden işlem yapıldığını belirtti. Ayrıca, dördüncü gün içerisinde 615 trafik kazası meydana geldiğini ifade etti.

Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ilk dört gününde ise toplam 2 bin 453 trafik kazası olduğunu, bu kazalarda 26 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3 bin 870 kişinin yaralandığını kaydetti. Yerlikaya açıklamasında, denetimlerin tek amacının, bayram tatiline giden vatandaşların sağ salim ailelerine kavuşmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Halkı aşırı hız yapmamaları konusunda uyardı ve araçlarda emniyet kemeri kullanımını ihmal etmemelerini istedi. Trafik kurallarına uyulması gerektiğini ve yolculukların sevdiklerine kavuşmak için yapıldığını belirterek, bu kuralların akılda tutulması gerektiğini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER