© Royal Haber

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Maradona'nın öldürüldüğüne inanıyorum

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 25 Kasım 2020'de hayatını kaybeden Arjantinli futbol efsanesi Diego Armando Maradona'nın ölümü hakkında çarpıcı bir iddia ortaya attı. Maduro, Maradona'nın ölümüyle ilgili olarak "Onun ölümüyle ilgili şöyle bir tezim var, Maradona'nın öldürüldüğüne inanıyorum." şeklinde konuştu. Bu iddianın arkasındaki düşünceleri veya detayları belirtmemiş olsa da, bu çıkışıyla Maradona'nın ölümü hakkında yeni bir tartışma başlatmış oldu. Maradona'nın ölümü, Arjantin ve dünya genelinde büyük bir yas ve anma dalgası yaratmıştı.

Başkent Karakas'taki Anıtsal Stadyumu'nda "Maduro Podcast" programına konuk olan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Arjantin'deki siyasi durumu ve futbol efsanesi Diego Armando Maradona'nın ölümü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Maduro, Arjantin'de "faşizmin" iktidara gelmesi için belirli planlamaların yapıldığını iddia ederek, Maradona'nın ölümüyle ilgili çarpıcı bir tez ortaya attı. Maduro, Maradona'nın öldürüldüğüne inandığını dile getirdi. Maradona'nın ölümünden bir gün önce kendisiyle iletişim kurduğunu ve onu Venezuela'ya davet ettiğini belirten Maduro, Maradona'nın endişelerini paylaştığını ve ona "Kendine iyi bak, çünkü sen haksızlığa isyan eden halkın sesi olduğun için faşistler seni rahat bırakmaz." dediğini aktardı.

Maduro ayrıca, Arjantin'in sembollerine yönelik operasyonlar düzenlendiğini ve Maradona'nın öldürülmesinin ardından eski Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner'e de suikast girişimi yapıldığını iddia etti.

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'yi eleştirerek, Arjantin'de faşizmin ve siyonizmin iktidara geldiğini savunan Maduro, bu durumu sert bir dille eleştirdi ve Milei'ye seslenerek, "Sen ve senin gibi kaç kişi var?" dedi.

Maduro, Maradona ile ilgili gerçeklerin bir gün ortaya çıkacağına inandığını ve faşizmin Arjantin'de tekrar yenilgiye uğratılacağına emin olduğunu ifade etti.

Dünyaca ünlü futbol efsanesi Diego Armando Maradona, 25 Kasım 2020'de Arjantin'in Buenos Aires eyaletine bağlı Tigre şehrinde kalp yetmezliği ve akciğer ödemi sebebiyle hayatını kaybetmişti. Maradona'nın ani ve şüpheli ölümünün ardından bir soruşturma başlatılmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER