© Royal Haber

Yıldız Tilbe kimdir

Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe kimdir?

Yıldız Tilbe, 16 Temmuz 1966 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Aile içinde "Yadigar" olarak bilinen Tilbe, Tuncelili ve zaza kökenli anne, Ağrılı ve kürt kökenli babaya sahiptir.
Geçim sıkıntısı nedeniyle, ortaokulu bırakmış ve küçük yaşlarından itibaren şarkı söylemeye başlamıştır. 

Yıldız Tilbe'nin kariyeri
1990 yılında Cengiz Özşeker'in patron olduğu bir kulüpte ilk kez sahneye çıkmıştır. 1991 yıllarının sonunda adından söz ettiren Yıldız Tilbe'yi Sezen Aksu dinlemeye gelmiş ve çok beğenmiştir. Daha sonra vokalistlik teklifi yapmış, bunun üzerine Yıldız Tilbe teklifi kabul ederek Sezen Aksu ile birlikte İstanbul'a gelmiştir.
Daha sonra, Cem Özer'in "Laf Lafa" programından gelen solistlik teklifini kabul etmiş ve bir süre programda solistlik yapmıştır. 1996 yılında narkotik şube tarafından sanatçının evine yapılan baskında bir miktar esrar bulunmuş ve Tilbe üç gün gözaltında tutulmuş ardından serbest bırakılmıştır. Esrardan kurtulmak için Balıklı Rum Hastanesinde bir süre tedavi görmüştür.2001 yılında çıkardığı "Gülüm" isimli albümü ile yıldızı yeniden parlamaya başlamıştır. Ve 2002 yılında çıkardığı "Haberi Olsun" isimli albümü ilgi toplamıştır. Akabinde 2003 yılında yayınladığı "Yürü Anca Gidersin" isimli albümdeki her şarkı hit olmuştur. 2004 yılında Tilbe rahim kanseri hastalığına yakalanmış bir süre Ankara Hacettepe Tıp Fakültesi'nde tedavi görmüş ve ameliyat olmuştur.
Başarılı şarkıcı günümüze kadar bir çok başarılı şarkının bestekarlığının yanı sıra, şarkılarıyla da hala piyasayı sallamaktadır.

Yıldız Tilbe evli mi?
Yıldız Tilbe, 18 yaşından küçükken Güngör Karahan ile evlenmiş ve bu evlilikten "Sezen Burçin" adında bir kızı olmuştur. Şarkıcı, 5 yıl evli kaldıktan sonra boşanmıştır. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER