© Royal Haber

YSK'dan "iftar" kararı! İşte detaylar...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'ta gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız bir şekilde yapılması gerektiğini duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğini bildirdi. Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından YSK'ya gönderilen bir yazıda, sandık kurullarının saat 17.00'de sayım ve döküm işlemlerine başlayacağı, ancak ramazanda sadece su ile orucun açılması durumunda sağlıklı bir oy sayımının yapılamayacağı belirtilmiş ve sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği sorulmuştu.

YSK, konuyu inceledikten sonra, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un ilgili maddesinde "Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır." hükmüne yer verildiğini hatırlattı. Ayrıca, YSK'nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair Genelgesi'nde de aynı yönde düzenlemelerin bulunduğu belirtildi.

Bu nedenle, YSK oy birliğiyle, oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiği kararına vardı. Bu kararın amacı, seçim sürecinin şeffaf ve adil bir şekilde tamamlanmasını sağlamak ve kamuoyunun güvenini kazanmaktır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER