© Royal Haber

Milli Yas Ne Zaman Başlayacak?

Gazze Şeridi’nde bulunan Baptist Hastanesi’nin bombalanması sonucunda Filistin'li 500 sivil hayatını kaybederken, yüzlerce sivil yaralandı.

İsrail, Filistin savaşında geçtiğimiz günlerde İsrail'in Filistin'deki sivil hastaneyi vurmuştu. Filistin devletinden 500 sivilin hayatını kaybettiği açıklandı. Bir çok Arap Devleti konu hakkında tepki gösterirken aynı zamanda yas ilan etti. AK Parti'den gelen açıklamayla Türkiyenin bu konuda sessiz kalmayarak 3 günlük milli yas ilan edeceğini açıkladı.

Milli Yas Ne Zaman Başlayacak?
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin Meclis'te şu açıklamalarda bulundu;
"Yaşadığımız çok elim olaylardan sonra milli yas ilan edebiliyoruz. Şu anda çalışmaları devam ediyor. Bugün gün içerisinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 3 günlük milli yas ilan edilecek. Genel Kurul'daki tüm siyasi partilerin de bundan memnuniyet duyacağına eminim. Bu, bizim özellikle TBMM olarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tüm unsurlarıyla beraber başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, bu konuyu hangi seviyede anladığımızın görülmesi açısından önemlidir diye düşünüyorum. Sanıyorum, Genel Kurul devam ederken, bugün içinde nihayetlenmiş olur. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini de burada paylaşırız."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER